• Home
  • Support
  • Maintenance PVC Film

Onderhoud PVC Raamfolie

Door de PVC raamfolie op een goede manier op te slaan en de PVC Raamfolie in uw product goed te onderhouden verlengt u de levensduur. Dat is goed voor het mileu en uw portemonee!

Zorg en aandacht van de PVC folie

Transparante PVC is zeer gevoelig voor slijting door blootstelling aan ultraviolet licht en vervuiling door de atmosfeer. De folie zal mettertijd vergelen en broos worden. De verwachte levensduur wordt flink verlengd wanneer de PVC regelmatig wordt gereinigd en afgedekt wanneer hij niet wordt gebruikt. Daarbij bevatten alle Achilles-merken UV-remmers die bescherming bieden tegen zonnebrand en kankerverwekkende straling. Doorzichtige PVC folie wordt met name gebruikt voor buitenzonwering en voor oprolbare ramen in kappen voor boten.

Doorzichtige PVC folie is erg gevoelig voor afbraak door blootstelling aan Ultraviolet licht en vervuiling in de atmosfeer en zal op den duur geel en broos worden. Regelmatig schoonmaken en goed opbergen van de folie wanneer deze niet gebruikt wordt zal de levensverwachting vergroten. Alle PVC folies van Achilles hebben UV blockers. Dit biedt bescherming tegen het verbranden door de zon en de schadelijke straling die kanker kan veroorzaken.
 

Transport en handling

Besteed extra aandacht aan het omgaan met de PVC folie. De rol op de vloer laten vallen, trillingen en het botsen van de rol kan schade, deuken of luchtinsluiting veroorzaken. Zorg dat u voorzichtig omgaat met de rol. Indien de rol op de grond valt, ergens tegenaan stoot of in aanraking komt met trillingen, kunnen er beschadigingen, butsen of onvolkomenheden ontstaan doordat er lucht wordt ingesloten op (in) de rol.

Instructies voor het schoonmaken

Vermijd het gebruik van bijtende chemische reinigingsmiddelen, omdat deze het oppervlak kunnen krassen of het materiaal kunnen aantasten. Helder PVC moet uitsluitend worden gereinigd met een verdunde oplossing van milde zeep en warm water. Spoel de folie af met schoon water en droog deze met een zachte doek of een spons. Gebruik geen oplosmiddelen of chemische reinigingsmiddelen. Stel de vellen niet bloot aan schurende inwerkingen. Bij het gebruik van een ruwe doek kan het oppervlakte krassen oplopen. Dit kan ook door gewoon gebruik. De krassen kunnen niet worden verwijderd. Wel is er enig succes geboekt met het verwijderen van lichte krassen door zorgvuldig gebruik van polijstmiddelen voor auto's, maar dit wordt niet aangeraden door de fabrikant.

Lijst van benodigdheden:

  • Lauwwarm water
  • Milde zeep
  • Zachte doek

Vereisten voor opslag

Vermijd de opslag in direct zonlicht. Vermijd hoge temperaturen en/of vochtigheid. De aanbevolen opslagconditie is 10 graden Celsius tot 30 graden Celsius bij een relatieve vochtigheid van minder dan 50%. Bewaartermijn: zes maanden bij opslag onder de aanbevolen condities, gerekend vanaf de datum van levering. Opslag dient te geschieden tussen de 10 en 30 graden Celsius en mag niet blootgesteld worden aan meer dan 50% relatieve vochtigheid. Voorkom blootstelling aan direct zonlicht en hoge temperaturen. Houdbaarheid: maximaal zes maanden na levering, mits opgeslagen onder de hierboven genoemde opslageisen.

Tips en Aanbevelingen

Tips:

1. Voordat het materiaal wordt verwerkt zorg dat u de PVC raamfolie 24 uur acclimatiseren aan door het van de rol halen.

Contact

Wendt Agenturen BV
Achter de Watertoren 11
2182 DV Hillegom
Netherlands

Telephone: +31 (0) 252 516 938 
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Follow us

Newsletter

Geef je op voor onze nieuwsbrief.


1994 - 2020 | Wendt Agenturen BV